+ Yorum Gönder
Gizliyara Güncel Konu Arşivi ve Ders Notları Forumunda Tat alamama hastalığının kısaca tanımı Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Ziyaretçi

    Tat alamama hastalığının kısaca tanımı









  2. Zeynep
    Bayan Üye





    tat alamama hastalığının kısaca tanımı

    tat alamama hastalığı hakkında bilgi

    Koku ve tat alma bozukluklarında temel prensip bu hastalığı ortaya çıkaran faktörleri belirlemektir. Bunun için burun tıkanıklığı varsa, kronik sinüzit varsa bunlar bertaraf edilmelidir. Kötü kokulu akıntılar, burun gerisine akıntılar koku alma bozukluğu dışında belirtilerse bu kronik sinüzit anlamına gelir. Eğer kronik sinüzit varsa, polipleri varsa, allerjisi varsa bunlara yönelik tedavilerle kokuyu yeniden kazanmak mümkün. Ancak tomografiyle ya da endoskopik yöntemlerle koku bölgesinde bir kalınlaşma, polipleşme ya da pasajda bir tıkanıklık mevcut değilse bu çoğu zaman koku bölgesindeki sinirin harabiyetini gösterir.





  3. Suskun Karizma
    Özel Üye
    tat alma tat alamama nedir


    1931 ‘den bu yana genetik ilminin ilgisini çeken bir kimyasal bileşimler grubu vardır;bunlarda; bazı kimseler bir tat bulmakta, bazıları ise hiçbir tat alamamaktadır. Bubileşimlerphenylthiocarbamine vephenylthiouregibi maddeler kapsarlar. P.T.C. gibi önemsizbir kimyasal maddede tat bulma garip bir karakteristik, fakat her şeyden öncekalıtımla geçen bir vasıftır.
    Anne ve baba tat alamayan olmasında çocuk da tatalmayan olacaktır. Ana ve babanın birinin tat alamayan olduğu durumda çocuğun tatalan olması daha yakın bir

    ihtimaldir. Babalık davalarında pratik bir önem taşıyandurum, mavi göz, kahverengi göz konusu değildir. Mavi göz de, tat almama daçekinik karakterlerdir. İkisi de kalıtımla geçen bir gen çiftine bağlıdır, fakat her ikisindede durum başka genlerin etkisiyle karmaşıklaşabilir.Avrupalı ve Kuzey Amerikalıların %70 kadarı P.T.C ‘yi tadabilir. Araplar %63 veAvustralya yerlileri %51 ‘le bu konuda daha az yetenekli ise de; Çinliler %90 ‘danfazla, zenciler %95 ve Amerikalı Kızılderililer %98 ‘le, çok daha fazla yeteneklidir.İnsanlar konusundaki bir tartışma daima söz edilmesi gereken hayvanlar arasında daprimatlar tat alır görünmektedir. Bulgular kesin değildir.

    Fakat İngiliz hayvanatbahçesindeki yirmi sekiz maymundan yirmisi yüzlerini buruşturmak gibi yollarla P.T.C ‘nin acı, nahoş tadın aldıklarını göstermişlerdir. Bu yetenek acaba nedenvardır ve neden tür ve ırklar arasındaki fark görülmektedir? Tiroit bezlerinin hastalığıveya guatr ile tat alma arasındaki bağ olmasıdır. Bu hastalığın görüldüğü kimselerintat almama ihtimali daha yüksektir.Bu hastalıkla tat alma arasındaki bağ, hemofili hikayesindeki gibi zorlayıcı değildir,fakat her iki durum da genetik araştırmaları açısından çok değerli materyellerdir.

    Herikisi de izlenebilmekte, hiçbirinin etkisi diğer genler tarafından anlaşılmaz halegetirilmemekte ve her ikisi de açıkça kalıtımla geçmektedir. Bunlar ve Habsburgdudağı, renk körlüğü gibi diğer karakteristiklerin tümü de, genetik, ilminin genelbilgisine katkıda bulunmuştur. Bunların her biri genetikçilerin dört elle sarılması gereken kırıntılardır.Her bir yeni hayatın yaratılmasında akmaya başlayan kalıtımnehri, ayrıntılı bir inceleme için çok büyük, çok bulanıktır ve ancak zaman zaman elegeçen kırıntılar incelenebilir.





+ Yorum Gönder


tat alamama hastalığı,  tat alma tat alamama vikipedi,  tat alma tat alamama hastalığı vikipedi,  tat alamama hastalığı nedir