+ Yorum Gönder
Gizliyara Güncel Konu Arşivi ve Bilgi Hazinesi Forumunda Peygamber efendimizin hayatı ile ilgili bulmaca hazırlamam gerekiyor acil yardımcı olabilirmisiniz Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Ziyaretçi

    Peygamber efendimizin hayatı ile ilgili bulmaca hazırlamam gerekiyor acil yardımcı olabilirmisiniz









  2. Asel
    Bayan Üye





    peygamber efendimizin hayatı ile ilgili bulmaca hazırlamam gerekiyor acil yardımcı olabilirmisiniz

    Soru 1 : Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’in kendisine vahiy gelmeden önce devamlı
    olarak şehirden uzaklaşıp, putlara tapmamanın zevkini çıkardığı yer ve
    sonunda da kendisine peygamberliğin verildiği yani ilk vahyin geldiği dağın
    ve mağaranın ismi nedir?
    Cevap : Nur dağı, Hira mağarası.

    Soru 2 : Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’e Hira mağarasında iken gelen ilk vahyin şekli
    nasıldır?
    Cevap : Rüyayı Sadıka (Gerçek rüya şeklinde)

    Soru 3 : Ebu Süfyan, Ebu Cehil ve El-Ehnes isimli üç müşrik gizlice birbirlerinden
    habersiz Allah Resulü (s.a.v.)’in Kur’an okumasını dinlemeye giderlerdi.
    Sabaha kadar evin yakınında Kur’an okunuşunu dinlerler gün ağarmaya
    başlayınca da kimseler görmesin diye gizlice ayrılmak istediklerinde
    birbirleriyle karşılaşırlar ve birbirlerine bir daha gelmemek üzere söz verirlerdi.
    Ama her üçüde bir önceki gece dinledikleri şeyi özlerler, verdikleri sözleri
    unutur yine bir sonraki gece gizlice gelirlerdi. Bir kez daha söz verip gene
    gelirler Kur’an’ı Kerim’in bu güzelliğini gördükleri halde yinede teslim
    olmuyorlardı. İşte bu şekilde hoşnut olup ta kabul etmeyen, teslim olmayan bu
    insanlar ve onlar gibi onların bulunduğu konuma ne ad verilir?
    Cevap : İnadı Küfür.

    Soru 4 : İslam’ı yaşamak için yerel iktidarın zulüm rejimlerinden kaçıp daha müreffeh bir
    hayata kavuşmak müslümanca yaşamak, Allah (c.c.)’ın kanunlarını ikame etmek,
    Ruhun Allah (c.c.)’ın kanunlarıyla terbiye edilmesi için ilahi yaşam kaygısını
    Allah (c.c.)’ın arzında değişik yerlerde vermek sebebiyle yapılan göçe ne ad verilir?
    Cevap : Hicret.

    Soru 5 : Mekke’de İslam’ın istediği şekilde yaşayamayan müslümanların, bir davanın
    gerçekleşmesi gayesi ile yani insanların ve beşer sistemlerin değil, Allah (c.c.)’ın
    istediği şekilde yaşamak için vatanlarını, evlerini, binitlerini, ailelerini terk
    etmeleri hareketine ne ad verilir?
    Cevap : Hicret.

    Soru 6 : Suçları yalnız Allah (c.c.)’a inanmak, onun kanunlarına göre yaşamayı istemek
    olan insanlara Mekke müşrik devleti tarafından alınan, hiç bir şekilde
    müslümanlarla temas edilmeyecek, onlardan kız alınmayacak, kız verilmeyecek,
    hiç bir şey satın alınmayacak ve satılmayacak gibi kararların alınıp halka
    duyurulması için bir afişle Kabe’nin duvarına asılması olayına İslam tarihinde
    verilen ismi o günkü ve bugünkü adıyla söyleyiniz.
    Cevap : Haber-üs Sahife, Ambargo.

    Soru 7 : Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’in Medine’ye gelişinin yedinci ayında Rabbimiz
    savaşa izin verdi. Bu izin Hac suresi 39 ve 40.cı ayetlerle oldu. Bu ayetlerden
    sonra Allah Resulü (s.a.v.)’in düşman üzerine gönderdiği ilk İslam ordusu ve
    aynı zamanda İslam’ın ilk seriyyesi olan seriyyenin komutanı kimdir?
    Cevap : Hz. Hamza (r.a.) dır.

    Soru 8 : Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’in hicretinden hemen sonra Medine’de yaptığı
    ilk üç iş nedir?
    Cevap : a-İslam devletinin merkezi olan caminin inşaatı,
    b-Müslümanların ekonomik sorunlarını gidermek,
    c-Müslümanların can emniyetini sağlamak.

    Soru 9 : İşkence yıllarında Ebu Lehep ve karısı Ümmü Cemil müşriklerin iki azılı
    kişileri idiler. Biri emir veriyor diğeri uyguluyordu. Ebu Lehebin emriyle
    Ümmü Cemil dikenleri topluyor ve Allah’ın Resulü (s.a.v.)’in geçeceği
    yollara diziyordu. Bu iki zalimin yaptıkları zulümlerden dolayı Kur’an’ı
    Kerim’de adlarına sure inmiş ve bu surede kendilerine Rabbimizin kelamıyla
    beddua edilmiştir. Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’e ve ashabına zulmeden
    bu iki azılı müşrikin Tebbet suresinde geçen ahiretteki isimlerini söyleyiniz.
    Cevap : Hammaletel Hatap.

    Soru 10: Rasulüllah Efendimiz (s.a.v.)’in bir gecede Mekke’den Kudüs’e oradan da
    Allah (c.c.)’a en yakın makam olan Sidret-ül Müntehaya gitmesine ne ad verilir?
    Cevap : İsra ve Miraç




+ Yorum Gönder


peygamber efendimizle ilgili bulmaca,  peygamber efendimizin hayatı ile ilgili bulmacalar,  peygamberimizin hayatı ile ilgili bulmacalar,  peygamber efendimizin hayatı ile ilgili sorular